Den första piadinerian i Stockholm!
Med inspiration på de bästa piadineriorna i Romagna har vi öppnat den första hantverkspiadinerian i Stockholm! Precis som i Romagna tror vi att en kombination av få, enkla, kvalitetsråvaror kan skapa en riktig smakupplevelse. Det behöver inte vara svårare än så! Välkommen att titta förbi oss på Casa Piadina, plan 1 i Skrapan på Götgatan 78!
Vad är en piadina?
Piadina är ett mjukt sprött tunnbröd som kommer ursprungligen från regionen Emilia Romagna men är känt över hela Italien. Brödet värms i en torr stekpanna och fylls med favorit charkuteri, ost och grönsaker.
Vår piadina
På Skrapan i hjärtat av Söder, bakar vi vår piadina från grunden varje dag på ett för ändamålet byggt stekbord sk "CUOCIPIADA". För vårt standardbröd utgår vi från originalreceptet från Rimini och har valt att använda oss av ekologiska svenska ingredienser så vi använder kravmärkt svenskt mjöl och kravmärkt rapsolja istället för strutto.Vi bakar dessutom olika piadinabröd från andra områden, med inspiration av säsong eller speciella råvaror.
VEM VI ÄR
En dröm som blir verklighet!
Här får ni ta del av vår "hemliga" familjedröm:
etablera piadinakonceptet i Sverige!
Sedan jag anlände i Sverige för många år sedan har jag saknat en del av mitt hemland Italien. Där är mat = kultur! Under tiden har mycket hänt och många fina italienska produkter har börjat poppa upp i Sverige. Trots det finns det fortfarande en hel del produkter som är helt okända och som du skulle älska om du bara hade möjlighet att få smaka dem. Vi vill ändra på det och vill dela med oss av våra mest älskade produkter! Det är italiensk street food från mina hemtrakter: "la piadina romagnola". Ett tunnbröd som lagas i randiga färglada kiosker längst kusten i regionen Emilia Romagna. Vi producerar brödet själva och kombinerar det med de bästa smakerna från Sverige och Italien för att erbjuda ett hållbart, fräscht och enkelt måltidsalternativ.
Häng med på vår resa och
BUON APPETITO!!!
Stefania & piadinafamiljen