ons 17 apr.
|Casa Piadina - Skrapan
Pastakväll med Jen, Nordens största pastanörden!
En rolig kväll där du kommer att lära dig hur du gör tre olika pastaformer endast genom att använda, vatten, mjöl och dina bara händer!
Tid och plats
17 apr. 2024 17:30 – 21:30
Casa Piadina - Skrapan, Götgatan 78, 118 30 Stockholm, Sverige
Gäster
Om evenemanget
Vi bjuder till en rolig kväll där du kommer att lära dig hur du gör tre olika pastaformer endast genom att använda, vatten, mjöl och dina bara händer!
Vill du lära dig mer om pasta? Vilka mjöl används och hur ska degen egentligen vara? Varför finns det så många olika pastasorter och vilken sås passar vilken format pasta?
Vi pratar pasta och vi gör pasta tillsammans! I denna pastaresa har vi äran att bli guidade av Sveriges-Italiens-Irlands bästa pastaia, sfoglina och nordens största pastanörd Jen! (Läs mer om Jen längst ner)
Vi avslutar med ett glas vin, och vi provsmakar din skapelse med passande pastasås!
I kursen ingår följande delar:
- Utbildning om pastatillverkning, mjöl, deg, pastaformar mm
- Alla råvaror för att göra pasta på
- All pasta du har gjort (förutom det du äter på plats)
- Ett glas gott italienskt vin
- Lätt middag där vi provsmakar den pasta du har gjort med en pastasås, kaffe & något sött till
- Mycket kunskap och en oberäknelig mängd skratt!
Priset för allt detta är:
990:-/ person
Vad väntar du på? Anmäl dig nu!
OM VÅR PASTAIA - SFOGLINA: JEN - JENNIFER O'SULLIVAN
Jennifer har valt att hjälpa oss och bli en medlem i Piadinafamiljen men hennes hjärta slår för pasta!
Så skriver hon om sig själv:
With a passion for crafting culinary delights from the heart of Italy, I dedicated the past years to the art of fresh pasta.
As a pastaia and sfoglina, I boasts a rich tapestry of experience with several years of running a shop and restaurant in Soderhallarna - Stockholm.
From tagliatelle to ravioli, from orecchiette to busiate, each creation is a testament to my commitment to quality and tradition. A celebration of flavor, texture, and the stories woven into every fold.
Flour becomes not just an ingredient but a silent partner in an ongoing research for different flavors, respect for the tradition and sustainability.
Beyond the kitchen, I decided to share my knowledge through workshops and events, in a continous dedication to preserving and promoting the art of fresh pasta.