ons 07 feb.
|Casa Piadina - Skrapan
Pastakväll med Jen, Nordens största pastanörden!
En rolig kväll där du kommer att lära dig hur du gör olika pastaformer genom att använda endast vatten, mjöl och dina bara händer!
Tid och plats
07 feb. 2024 17:30 – 20:00
Casa Piadina - Skrapan, Götgatan 78, 118 30 Stockholm, Sverige
Gäster
Om evenemanget
Tycker du att det låter krångligt att göra pasta för hand? Vill du komma igång med ditt pastabakande men vågar inte riktigt? VIll du veta mer om pasta? Vilka mjöl används och hur ska degen egentligen vara? Varför finns det så många olika pastasorter och vilken sås passar vilken format pasta?
Vi pratar pasta och vi gör pasta tillsammans! I denna pastaresa har vi äran att bli guidade av Sveriges-Italiens-Irlands charmigaste pastaia, sfoglina och nordens största pastanörd Jen! (Läs mer om Jen längst ner)
Hon kommer att avdramatiserar pastabakandet så att du kommer hem REDO för att kunna börja att göra pasta helt för hand! Vi lovar att det är helt magiskt och beroendeframkallande...
Vi avslutar med ett glas vin, och vi provsmakar din pasta tillsammans med passande pastasås!
I kursen ingår följande delar:
- Utbildning om pastatillverkning, mjöl, deg, pastaformer mm
- Alla råvaror för att göra pasta på plats
- 1 rigagnocchi (pastaverktyg) och 1 Kg pasta som du tar med dig för att göra pasta hemma
- All pasta du har gjort tar du med (utöver det du äter på plats)
- Ett glas gott italienskt vin
- Lätt middag där vi provsmakar den pasta du har gjort med en pastasås och vi avslutar med en liten dessert och kaffe
- Mycket kunskap och en oberäknelig mängd skratt!
Priset för allt detta är:
1290:-/ person
Vad väntar du på? Anmäl dig här!
OM VÅR PASTAIA - SFOGLINA JEN: JENNIFER O'SULLIVAN
Jennifer har valt att hjälpa oss och bli en medlem i Piadinafamiljen men hennes hjärta slår för pasta!
Så skriver hon om sig själv:
With a passion for crafting culinary delights from the heart of Italy, I dedicated the past years to the art of fresh pasta.
As a pastaia and sfoglina, I boasts a rich tapestry of experience with several years of running a shop and restaurant in Soderhallarna - Stockholm.
From tagliatelle to ravioli, from orecchiette to busiate, each creation is a testament to my commitment to quality and tradition. A celebration of flavor, texture, and the stories woven into every fold.
Flour becomes not just an ingredient but a silent partner in an ongoing research for different flavors, respect for the tradition and sustainability.
Beyond the kitchen, I decided to share my knowledge through workshops and events, in a continous dedication to preserving and promoting the art of fresh pasta.
Benvenuti att göra pasta med JEN!